Olej kokosowy rafinowany, Vivio, 900 ml

  • Olej kokosowy to cenny dar natury, ma silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze.
26,50 zł
/ szt.
Cena jednostkowa 29,44 zł / l
Szybkie zakupy 1-Click (bez rejestracji)
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
14 dni na darmowy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy
Odroczone płatności . Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz.

Kup teraz, zapłać później - 4 kroki

Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPo PayPo - kup teraz, zapłać za 30 dni
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdź swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.

Olej kokosowy to cenny dar natury, ma silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze.

Otrzymywany w wyniku tłoczenia i rozgrzewania miąższu owoców palmy kokosowej Zawiera nasycone kwasy tłuszczowe, które stanowią aż 90% zawartości tego oleju. Dzięki średniołańcuchowej budowie nie są one odkładane w postaci tłuszczu, lecz przekształcane w energię, która przyspiesza metabolizm. Zawiera witaminy (E, B, C) i minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk) oraz kwas laurowy. Ponadto ułatwia wchłanianie witamin A, D, E, K rozpuszczalnych w tłuszczach. Jest również polecany osobom będącym na diecie, Zastąpienie dziennego spożycia tłuszczów olejem kokosowym może spowodować spadek wagi nawet o 0,5 kg tygodniowo. Olej kokosowy może być spożywany przez wegetarian, doskonale zastępując tłuszcze pochodzenia zwierzęcego. Jest też produktem bezglutenowym i hipoalergicznym.

Stosowanie: Olej kokosowy doskonale sprawdza się w kuchni. Stanowi zdrowy zamiennik masła lub bazę do wypieku ciast, tortów czy deserów. Dodawany jest do dressingów, kremów, zup i sosów.

Olej kokosowy ma zastosowanie w kosmetyce. Nakładany jako krem, głęboko nawilża i odżywia skórę, nadając jej zdrowy wygląd. Jego właściwości przeciwbakteryjne powodują, że świetnie sprawdza się przy skórze trądzikowej i tłustej. Dodatkowo chroni przed promieniami słonecznymi, łagodzi podrażnienia, chłodzi i koi skórę szczególnie wrażliwą. Olejek kokosowy zapobiega wypadaniu włosów, wygładza je, uelastycznia i wzmacnia. Dodatkowo zwalcza łupież.

 Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Olej w temperaturze powyżej 25'C przyjmuje postać płynną.

Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, gorczycy, sezamu,  orzechów ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające wspomniane alergeny.

  • Pojemność:  900 ml
  • Kod produktu: wi_127
Producent
Pojemność
900
Rodzaj kuchni
Kuchnia azjatycka
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:

Z naszego bloga

Olejek kokosowy właściwości, zastosowanie, cena
Na wyspach Pacyfiku nikogo nie zdziwi fakt wykorzystania oleju kokosowego. Od dawna jest tam znanym i cenionym produktem spożywczym i kosmetycznym. Jednak w krajach zachodnich olej kokosowy dopiero od niedawna zyskuje sobie coraz większą popularność. Nie bez znaczenia jest fakt obalenia mitów o tym, że duża zwartość nasyconych kwasów tłuszczowych może powodować choroby serca. Dla mieszkańców wysp Pacyfiku jest on podstawowym olejem a odsetek osób z problemami krążenia jest tam naprawdę znikomy!
Czytaj więcej
Zaufane Opinie IdoSell
4.89 / 5.00 2069 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-04-21
Szybka realizacja zamówienia.
2024-04-16
bdb
pixel