Przetwory owocowe i warzywne
( ilość produktów: 96 )Egzotyczne przetwory owocowe i warzywne
Przygotowanie przetworów, to drugi obok suszenia, tradycyjny sposób zachowywania smaku i wydobywania właściwości świeżych owoców. Zresztą, któż wyobraża sobie życie bez rogalika z konfiturą na śniadanie, albo syropu z malin dodanego do wieczornej herbaty? Może nie codziennie, ale od czasu do czasu – na pewno. Takie pyszności serwowały nam nasze babcie, za ich smakiem tęsknimy - te wszystkie przetwory z ogórków, cukinii, dyni. Soki z wiśni, aronii i jabłek. Dżemy morelowe, truskawkowe...i powidła śliwkowe! Uzyskiwane tradycyjnymi metodami, najlepiej znamy te pochodzące z bliska. Tymczasem my dzisiaj prezentujemy poniżej - na naszych, etnobazarowych półkach, pochodzące niejednokrotnie z bardzo daleka wszelkie przetwory warzywne i owocowe. Są tu pasty tapenada z zielonych i czarnych oliwek, owoce chlebowca - jackfruit w zalewie czy tzw. chińska śliwka - owoce lychee, a także pulpy i owoce mango w puszkach. Same dobroci z warzyw i owoców, o zdrowotnych walorach!

Pesto czerwone z suszonych pomidorówi, włoskie rosso (180g Kier)

Pesto ze świeżej bazylii, włoskie zielone (180g Kier)
