Promocja Przecena

OLEJ ARGANOWY BIO 50ML 100% NATURALNY ETJA

  • Olejek arganowy jest w 100% naturalny, przeznaczony przede wszystkim dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej, trądzikowej oraz w przypadkach choroby skórnej.
  • OLEJ ARGANOWY BIO 50ML 100% NATURALNY  ETJA
Producent: ETJA
27,90 zł
/ szt.
  • 14 dni na zwrotzakupów
  • Bezpiecznepłatności
  • Darmowa dostawaod 299 zł

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę. Dlatego oferujemy Ci wygodny system zwrotów.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

Ten towar jest dostępny w naszych sklepach

Możesz kupić ten produkt bez składania zamówienia internetowego w jednym z naszych sklepów w Twojej okolicy. Sprawdź w których punktach produkt jest dostępny od ręki.
Sprawdź dostępność

Olejek arganowy jest w 100% naturalny, przeznaczony przede wszystkim dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej, trądzikowej oraz w przypadkach choroby skórnej. W delikatny sposób nawilża i ujędrnia skórę poprawiając jej elastyczność. Działa przeciwzapalnie, wpływa rewitalizująco i kojąco na podrażnioną skórę,. Doskonały eliksir młodości do pielęgnacji twarzy oraz starzejącej się skóry, chroni przed przedwczesnym pojawianiem się zmarszczek opóźniając procesy starzenia. Znakomicie wpływa na odżywienie i wzmocnienie włosów przywracając im naturalny blask. Sprawdza się również w pielęgnacji paznokci, zwiększając ich twardość i piękny połysk.

Olej arganowy zwany marokańskim złotem otrzymywany jest ze świeżych orzechów znajdujących się w owocach drzewa arganowego, który bez obróbki chemicznej jest tłoczony na zimno. Wykorzystywany  w medycynie i kosmetyce naturalnej. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, głównie w linolowy omega-6 i oleinowy omega-9. Zawiera witaminę „E” zwaną witaminą piękna i młodości. Posiada wiele substancji czynnych, w których znajdują się m.in. karoteny, polifenole o działaniu antyoksydacyjnym i przeciwrodnikowym, tokofer, alkohole triterpenowe, tirukallol łagodzący objawy alergii, sterole regenerujące naskórek oraz butyrospermol pielęgnujący skórę przed i po opalaniu.

Sposób użycia:

  • Masaż ujędrniający: Wcierać delikatnie 3-4 krople w czystą twarz do całkowitego wchłonięcia. Olej arganowy można stosować również do całego ciała.
  • Dodatek do kremów, szamponów, odżywek, maseczek regenerujących oraz wielu innych produktów dbających o nasz wygląd.
  • Kąpiel odmładzająco-regenerująca. Wlać (5-10 ml) olejku do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody.   
  • Cellulit - Aplikując olej arganowy w miejscach, w którym dochodzi do nierównej i pofałdowanej skóry powoduje jej znaczą poprawę stanu.
  • Wysokiej jakości olej do przeprowadzenia masażu przez wykwalifikowanego masażystę.
  • Włosy - w tym przypadku należy niewielką ilość rozprowadzić na ręce i wmasowywać w końcówki włosów. Na końcu przeczesać włosy grzebieniem i po upływie 15-45 minut zmyć szamponem. Powtarzając kilkukrotnie tą czynność, zauważalny jest spory rezultat. Włosy stają się mocniejsze, lśniące, chronione są przed rozdwajaniem się końcówek oraz bardziej odporne na wysokie temperatury.
  • Pielęgnacja paznokci - Paznokcie  najlepiej moczyć przez kilka minut w lekko rozgrzanym oleju lub wcierać bezpośrednio w płytkę paznokcia. Widoczna poprawa po kilku tygodniach. Paznokcie stają się twardsze oraz nabierają ładnego połysku.
  • W kosmetyce ma bardzo szerokie zastosowanie jako dodatek do kremów, szamponów, odżywek, maseczek regenerujących oraz wielu innych produktów dbających o nasz wygląd.
  • moczenie stóp, zwalcza problemy popękanych pięt.
  • Używany systematycznie dzięki naturalnym właściwością regeneracyjnym wpływa idealnie na rozstępy, blizny, stwardnienia, łuszczycę, trądzik oraz łojotokowe zapalenia skóry.

Historia drzewa arganowego sięga czasów rdzennej ludności Barberów pochodzenia chamito-semickiego związanych z północną częścią Afryki i Sahary. Drzewo arganowe określane przez tubylców jako drzewo życia spełniało wielką role w egzystencji ludności jak i zwierząt zamieszkujących ciężki do przeżycia pustynny klimat. Jednak najcenniejszym bogactwem tego drzewa był pozyskiwany od wieków olej arganowy, który służył przede wszystkim jako pożywienie i naturalny kosmetyk do celów pielęgnacyjnych.

Przechowywać w chłodnym miejscu z zakręconą buteleczką.

  • Kod produktu: ET_002
  • Waga: 50 ml
  • Kraj pochodzenia: Maroko
  • Otrzymywanie: tłoczony na zimno
  • Opakowanie: buteleczka z ciemnego szkła z aplikatorem



(tagi: olejek, arganowca, argan, arganii)

Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel