Blog

Czym słodzić? Alternatywa dla białego cukru

Czym słodzić? Alternatywa dla białego cukruWszyscy wiemy, że rafinowany cukier z buraków, którego używamy do słodzenia napojów przyczynia się do powstawania wielu chorób i najlepiej byłoby całkowicie wyeliminować go z diety. Jednak samo słodzenie to nie wszystko, bowiem cukru jest też bardzo dużo w przetworzonych daniach i napojach, których niestety spożywamy co raz więcej. Rafinowany biały cukier - nie bez przyczyny nazywany białą śmiercią - przyczynia się do wzrostu otyłości, wypłukuje minerały i witaminy z organizmu i jest sprawcą próchnicy. Niestety te fakty nie ograniczają spożycia cukru! Niejednokrotnie, nieświadomie wybieramy produkty, które są słodkie, a światowe spożycie białego, rafinowanego cukru, stale rośnie.
Przeczytaj więcej
    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
    Zamknij
    pixel